Maneuvering Middle - Youre My Soul And Inspiration

Trivas på jobbet

Trivas på jobbet
Min man har nytt jobb, han har precis börjat som säljare på ett bilbolag i Stockholm. Han säger att han trivs jätte bra och han gör bra ifrån sig så jag antar att har roligt på sin arbetsplats! 
Jag tror att det är superviktigt att man trivs på jobbet! Där spenderar man ju ändå majoriteten av sitt vakna liv under många många år. Det är lustigt ändå att man inte tänkte så förr i tiden. Utan att man tänkte att jobbet ska vara jobbigt. Det är ju egentligen en lyx vi har idag att kunna tänka på vad vi vill göra, och att jobbet ska vara roligt. Om jag skulle gå till min mormor och säga att jag inte riktigt trivs på jobbet eftersom att det är tråkigt så skulle hon bara skratta och fnysa åt mig och säga till mig att sluta vara en bortskämt liten unge. 
Men om jag i stället skulle säga samma sak till min dotter; att jag inte trivs på jobbet skulle hon säga till mig att jobbet ska vara en plats där man har roligt och att det är viktigt att man trivs på jobbet. Och hon hade också sagt att om jag inte trivs så borde jag bara helt enkelt sluta och hitta något annat som jag tycker verkar roligt istället. Hon hade inte för en sekund tagit in i sitt beslut att jag faktiskt måste jobba även om det inte är jättekul ibland eftersom att jag har en familj att försörja så det går ju till en annan extrem än min mormor. Jag tror egentligen inte att något av deras sätt är det bästa. Jag tror att man måste inse att ibland är jobbet inte det roligaste, men man jobbar och får pengar för att överleva. Men att man självklart ska ha ett jobb man trivs med.